dilluns, 21 de juny del 2010

Som el que mengem i mengem el que conreem

El Panel presidencial dels EUA sobre el càncer recomana prioritzar els aliments ecològics
"Donar preferència als aliments produïts sense pesticides, fertilitzants químics ni hormones de creixement”. Aquesta és una de les recomanacions del Panel presidencial dels Estats Units sobre el càncer que apareix al seu informe publicat a començaments del mes de maig d’enguany.


L’informe reconeix que “s’ha menystingut la veritable importància del càncer produït per factors ambientals” i recomana que el Congrés d’aquell país i el seu president adoptin el principi de precaució, de forma que els fabricants hagin de demostrar la seguretat dels productes químics abans de comercialitzar-los.

Els membres d’aquest panel van ser escollits al seu moment pel president G.W. Bush i, com a membres de l'establishment científic, difícilment es poden considerar “radicals” o “ecologistes”.

També, durant el mes de maig, un treball publicat a la revista científica Pediatrics relacionava l'exposició als pesticides utilitzats en fruites i verdures amb una més gran probabilitat que els infants desenvolupin la síndrome de dèficit d’atenció amb hiperactivitat.

Font: Ecodiari des del New York Times.