dimarts, 29 de juny del 2010

comunicat de la CANC

COMUNICAT DE PREMSA

La CANC acusa la Cambra de Comerç de Reus i l’AMAC de manipular el seu suport al cementiri nuclear.

La CANC i Veïns d’Ascó convoquen un acte de protesta aquest proper divendres a Reus

Diversos empresaris i empresàries membres de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, han contactat amb la CANC per expressar el seu malestar amb el president de l’ens empresarial, Sr. Isaac Sanromà Ortega, que s’ha posicionat públicament a favor del cementiri nuclear a Ascó. En aquest sentit, aquests empresaris han comentat a la CANC que en cap moment aquest posicionament personal del president expressa el sentir majoritari de la Cambra de Comerç de Reus, ja que és un assumpte que no s’ha debatut ni aprovat entre els seus membres.

Així doncs, és desprèn que el president de la Cambra de Comerç de Reus, seguint els mètodes gens transparents i poc democràtics de l’AMAC, ha optat per expressar públicament en nom de la Cambra de Comerç de Reus, un posicionament estrictament personal, contravenint tot procés de consulta i aprovació formal d’aquest suport entre els seus membres.

Al seu dia, el dimecres 27 de gener a Madrid, en el marc de l’Assemblea de l’Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) es va produir un fet similar. Allí l’AMAC, per boca del seu gerent, Sr. Marià Vila d’Abadal, va proclamar l’aval de l’associació a les candidatures d’Ascó i Yebra a acollir el cementiri nuclear, sense ni tant sols haver demanat el posicionament, a favor o en contra, entre els seus associats a través de votació.

Per tant, tant la Cambra de Comerç de Reus com l’AMAC han comés un frau democràtic en elevar a posicionament favorables de les entitats, unes apreciacions subjectives dels seus president i gerent, respectivament.

Per mostrar el rebuig al cementiri nuclear i denunciar la manipulació de la Cambra de Comerç de Reus i de l’AMAC, la CANC i Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó han convocat per aquest proper divendres 2 de juliol a Reus una “Cercavila fins les seus de l'AMAC i de la Cambra de Comerç de Reus”. Aquest acte s’iniciarà a les 18h. a la Plaça del Prim i es dirigirà primerament fins al C/ Boule, 2, on hi ha la seu de la Cambra de Comerç de Reus. Des d’allí es seguirà pels principals carrers de la ciutat fins al Raval Sant Pere, 31, 1r., on hi ha la seu de l'AMAC. A les dues entitats se’ls farà lliurament d’un bidó de residus radioactius i d’un escrit on es denuncia aquesta manipulació i se’ls recorda que el territori diu no al cementiri nuclear, tal com ho han expressat per dos cops el Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat per boca del seu President i de les al·legacions de les seves Conselleries, les Diputacions de Tarragona i Lleida, els 12 Consells Comarcals (els 4 de les Terres de l’Ebre), els 142 ajuntaments (el 80% de les Terres de l’Ebre i el Priorat), de més de 200 entitats, més de 500 membres de la comunitat universitària de la URV, gairebé 7000 al·legacions i més de 10000 signatures.



COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA (CANC)

Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, 29 de juny de 2010

MÉS INFORMACIÓ:

Sergi Saladié, Tel. 657 84 31 72

www.blogcanc.blogspot.com