dijous, 30 d’abril del 2009

Escrit dels estudiants de secundària: No a Bolonya, No a la LEC

Els fets ocorreguts ahir dia 29 d’Abril davant i dins del Departament d’educació mostren per part de les administracions i del conseller d’educació Ernest Maragall, la poca voluntat de diàleg amb els estudiants de secundària. La nostre intenció era establir un canal de debat amb el conseller i demanar-li explicacions i responsablilitats per haver enviat diversos dispositus del mossos d’esquadra a les tancades pacífiques i informatives dels centres de secundària catalans i per haver-les il·legalitzat i desl·legitimitzat sense cap mena de fonament. D’altra banda, la conselleria ha pressionat les direccions dels centres i conseqüentment els alumnes per a prohibir qualsevol tipus d’acivitats alternatives en horari lectiu.

De res a servit dur a térme manifestacions, concentracions i referèndums,… ans al contràri, ens han exclòs i negat tot tipus de participació en quant a les reformes educatives: el Plà de Bolonya i la LEC.

Per què responen a cops de porra quan demanem diàleg? Aquesta és la forma d’educar als joves de secundària?

No ho entenem, realment no ho entenem. Volem responsablitat per part dels polítics i les administracions públiques. El què ha passat ha estat el següent:

Els mossos d’esquadra sense identificació i amb el rostre tapat ens han tret a la força i 75 joves concentrats a fora que han intentant passar menjar als de dins, han estat agredits per part dels mossos, la polícia secreta i guàrdies de seguretat, els quals també ens han coaccionat, increpat i impedit l’acció. Alguns estudiants tenien marques evidents d' haver sigut colpejats, fins i tot alguns presentaven ferides amb sang.



Aquest fet ens indica que 30 anys després i aquí no ha canvia res!



Convoquem, en resposta al que va passar ahir, una concentració a les 20:00h del vespre a la Plaça Universitat.



Exigim les dimissions dels consellers Ernest Maragall, Josep Huguet, Blanca Palmada i Saura!