dissabte, 6 de desembre del 2008

manteniment de la terra de l'hort

Aquí comença una nova etapa del bloc, abandono la crítica social (política, econòmica, ambiental, cultural, ...) perquè ja no cal; resulta massa evident que està tot fatal, ja hi ha prou gent que ho diu (si encara no ho has sentit, deixa de mirar mitjans de masses!) i cal passar al segon pas de la revolta: preparar la nostra pròpia vida per viure-la d'una altra manera. El primer pas sempre serà crear un nucli comunitari organitzat per la confiança, on la solidaritat sigue el principi bàsic de funcionament; l'energia serà el sol i l'aigua.
Després s'hauran de fer moltes coses... per exemple, avui he aprés una bona manera mantenir la terra entre conreu i conreu; se'n diu adob verd. Pot ser a partir de les plantes espontànies o es poden seleccionar espècies de plantes concretes per aportar qualitats concretes a la terra. Haurem de tindre en compte el clima del lloc, les característiques de la terra, el tipus de conreu i la forma de treballar el terreny que preferim o podem aplicar...
Per als meus dos terrenys m'han recomanat barrejar cibada i pesolina (gramínia i lleguminosa) He recordat que hi vaig tenir esponaniament trèvol verd, què bé! M'han dit que li cal força humitat...
Preparem la terra, com? amb la bici tractor o la forca de peu (dos coses que he descobert avui, i que vull per reis... o millor m'espero a que fem el taller per a fer-nos eines...), sembrem, passem lo rascle molt suau, o millor arrosseguem la fusta en tatxes (gran manera i efectiva de fer exercici suau i evitar una primera brotada d'herbes adventícies (mal anomenades "males? herbes") i després per acabar, arrossegeum ¡una bombona de butà embolicada! per compactar una mica. Alucinant eh!! n'hi un centímetre cúbic de combustible que no sigue sortit de l'hort!!
Es pot sembrar a la tardor, apoder ser abans de les pluges (perquè es regui!) ... i la podem segar en dos moments: a principis de primavera en verd, amb lo que aportarem nutrients, o més amb palla, més endavant, pel qual aportaríem més matèria orgànica (d'ara endavant MO).
Això ho he aprés avui, demà començaré el projecte per posar-ho en pràctica... a vore si algú m'ajuda?!
Demà seguiré aprenent...
Avui he estat amb part de la meua comunitat de confiança... i tinc la sort que hi ha qui sap d'estes coses... i hi ha qui sap de moltes altres... i damunt tot és com en un món molt millor que l'altre món real.
Avui he seguit el camí de la nostra revolta, demà més!