dijous, 4 de desembre del 2008

Al menu no hi ha estudiants a la bolonyesa

[1. Universitat realment pública vs universitat SA: la lluita continua]
En l'àrea de Barcelona, almenys 9 facultats es mantenen amb ocupacions o tancades indefinides a data d'avui amb activitats diaries que podeu trobar als blogs de cada assemblea. A l'UAB serien 5: Polítiques i sociologia, Lletres, Psicologia i logopedia, Comunicació i Educació. A la UB serien 4: La central, Pedagogia, Física i química, i Biologia i Ciencies Ambientals. També podeu trobar més informació de totes les accions als blocs de la Caf i ocupemlesaules de la UAB i Assemblea facultats de la UB-Raval
Avui comença una tancada provisionalment de 2 dies a Ciències de la UAB i també s'han rebut comunicats de suport de l'assemblea de facultats de la UPF . A Internet hi ha una recollida de signatures a favor de les mobilitzacions.
Els professors i professores de les universitats públiques també s'han organitzat i han fet un manifest en suport a les mobilitzacions estudiantils que ja inclou un bon nombre d'adhesions i en cerquen de noves.
Fins ara els rectors i els responsables polítics es mantenen en les mateixes i volen fer-nos creure que no hi ha més opcions que imposar un pla que obligarà als i les estudiants de familia treballadora a endeutar-se per accedir a un títol que tingui algun valor en el mon laboral capitalista.
A L'universitat, a més del pla Bolonya, també s'està patint la repressió: A finals de la setmana passada es va saber la proposta d'un total de 83,5 anys d'expulsió per parts dels instructors dels 31 estudiants expedientats de la UAB, en les mobilitzacions del passat mes de març. Cas per cas les expulsions són d'entre 1 i 11 anys. A més, 15 estudiants s'enfronten a denúncia penal. El passat diumenge 2 estudiants de València, van ser detinguts. I el passat dilluns van jutjar l'estudiant de Reus que va ser detingut en la mani del 20N, durant la càrrega policial . El jove és ara a l'espera de sentència.
Més info: especialbolonya ocupemlesaulesuab barcelona.indymedia.org kaosenlared.net