dilluns, 19 de maig del 2008

No n'hi ha prou en fer de lobbies, cal tenir pràctiques mafioses: extorsió, soborns, sicaris...

La seu del Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear assaltada i destroçada


Solament dues setmanes després que tingués lloc al CCCB la XXII Conferència Catalana per un Futur Sense Nuclears i Energèticament Sostenible, dedicada en aquesta ocasió a Escenaris Energètics 100% renovables, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, el GCTPFNN ha vist com la seva seu social era assaltada i destruida, així com bona part dels documents, arxius, llibres i revistes alli guardades. Tot aquest fons documental, únic a Catalunya i a l’Estat Espanyol, estava destinat a formar part del Centre de Documentació sobre energies lliures, netes i renovables que hi haurà a l’edifici que resta de l’antiga fàbrica del gas a la Barceloneta, ara rebatejada com la Fàbrica del Sol, una vegada finalitzades les obres de rehabilitació , que permetràn que Barcelona disposi d’un edifici que funcionarà únicament amb energies renovables.

El més sorprenent de tot plegat és que els autors de la destroça penetraren a l’edifici per la planta baixa, propietat de l’Ajuntament de Barcelona, i es dirigiren directament a la planta primera on hi ha la seu del GCTPFNN, entitat membre de l’associació Futur Sostenible, que ostenta una concessió municipal d’aquesta planta.

No feia encara una setmana que els Mossos havien detingut dins de l’edifici cinc persones que estaven robant les canonades de coure del sistema de calefacció i climatització i els cables elèctrics de les instal·lacions de la primera planta. Cal destacar que a la terraça de l’esmentat edifici hi ha instal·lada una pèrgola amb tubs de buid per captar l’energia solar i proveïr l’edifici de les seves necessitats de calor i de fred a partir del Sol, a més d’una terra verd, sota del qual hi ha un sistema de captació de l’aigua de pluja.

El GCTPFNN fa una crida a la societat catalana demanant ajut solidari per refer els desperfectes causats pels assaltants (donatius a GCTPFNN , cc.núm. 1491-0001-29- 0010000288, a Triodos Bank).

Vegeu una fotografia de com ha quedat el local: http://www.energias ostenible. org/sec.asp? id_link=144&id_up=55