dijous, 21 d’agost del 2008

El pressupost de la UE

  • El pressupost del 2006 del Parlament Europeu suma un total de 1.320 milions d'euros dels quals el 44% són els sous dels 5.800 funcionaris que hi treballen.


  • Donat que el Parlament és una institució elegida democràticament i dedicada a aprovar lleis que regeixen en tots els Estats Membres, una bona part del personal és dedicada a la traducció i interpretació de la legislació, per a que tots els ciutadans puguin seguir-los. Com a mostra: el 2005 més d'un milió de pàgines van ser traduïdes.


  • Sobre un 21% del pressupost és destinat a les despeses dels eurodiputats, incloses les de viatges, despatxos i assistents personals.


  • Les despeses dels edificis del Parlament sumaren un 9% del pressupost en el 2006. Les activitats i productes d'informació totalitzen un 5%, així com la informàtica i les telecomunicacions involucrades. Les activitats dels grups polítics representen un 4% del pressupost.

En total, el 83% se'n va en el propi funcionament i el manteniment de la institució. S'enten o dedueixo que el 17% s'ho gasten en allò que podríem anomenar mesures polítiques destinades a ciutadans i països europeus i de la resta del mon. El 17% de 1320 milions son la ridícula xifra de: 224.4 milions d'euros.
Val la pena mantindre tanta gent per tan poca cosa que fan? Penso que no deixa de ser una sortida laboral per a criar més polítics que es fan ells mateixos a mida, un xollo vaiga!

Aquí teniu l'enllaç on us podeu informar, es la traducció en català de la web de la Unió Europea: http://www.europarl.cat/parliament/pressupost1.php