dimarts, 25 de setembre del 2007

secrets del poder o... com assessorar sincerament i que se n'entere la gent

Publicava El País un REPORTAJE titulat:
Los consejos fatales de un vicepresidente
Dimite en Costa Rica el 'número dos' de Óscar Arias, tras difundirse un mensaje en el que recomendaba una campaña del miedo a favor del TLC para el referéndum del 7 de octubre
ÁLVARO MURILLO - San José - 24/09/2007

Pensant que es tracta de Costa Rica, un pais per a mi model per no tenir exèrcit, si me poso a pensar en los missatges que deuen correr per moncloa, se'm posen los pèls de punta.

Què s'amaga sota les paraules i los projectes de govern? Pur màrketing per: 1r aconseguir vots i 2n aconseguir beneficis per als propis (un mateix, amics, familiars, socis...)

I és que això del lliure comerç fa perdre lo coneixement i la mesura al més pintat; i darrere un referèndum, que en principi és un aconteixement de lliure decisió, de participació democràtica, lo normal és que des dels alts estaments se plantegen "influir" per aconseguir lo resultat favorable als seus interessos.

En concret lo que proposava no era res estrany: "se descubrió un memorándum en el que recomendaba a Arias el uso del miedo en la propaganda a favor del sí y la siembra de cizaña entre los líderes opositores al tratado, al vincularlos con los Gobiernos izquierdistas"; "También planteaba recortar el presupuesto de las alcaldías que no se comprometieran a hacer campaña a favor del TLC, además de organizar actividades propagandísticas sobre los controles impuestos por el Tribunal Supremo de Elecciones (TSE) para la febril campaña de cara a la primera consulta popular en la historia de este país centroamericano, caracterizado por la solidez de su democracia". Són mesures comuns i molt exteses; hi ha qui hauria de dimitir cada dia al nostre estat presó.

Ai, quins records: si entrem o no a la OTAN, si acceptem l'euro, la constitució europea, l'estatut d'autonomia... a tot diem que si natros i després resulta que ... bé, valoreu vatros mateixos.