dijous, 27 de setembre del 2007

repsol i un riuet petitet i amagadet

REPSOL te un paper, (entre molts altres). Este paper te unes paraules i unes signatures. Les paraules diuen que es propietari d'una presa i les signatures li donen valor legal perquè hi havia altres papers que, també signats, donaven poder de dir-ho a les persones que signaven.

Ser propietari d'una presa vol dir puguer controlar i fer ús (econòmic) de l'aigua que s'acumule. I no hi ha cap paper que pose límits a este aprofitament i per tant com més aigua acumulen més beneficis ne treuen.

I ara venen una gent, la signatura dels quals apenes val per res, que'ls demanen que solten una mica d'aigua, que lo riu baixe, lo mínim per permetre-li ser una llar per als éssers vius que sempre hi han viscut, regar los horts que estan desapareixent (per falta de pagesos que no de terres), i portar nutrients als peixets del mar, que després mos minjarem.

Estem parlant del riu Gaià, al camp de Tarragona, i de la gent de Salvem el Gaià, que no volen que se recupere lo riu en aigua del riu Ebre... i altres coses que podeu trobar a http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=index&catid=&topic=101